Wonen Bussum

Spiegel

inwoners
0
huishoudens
0
met kinderen
0 %
Koopwoningen
0 %

Wonen in Wijk Spiegel

Het Spiegel is de grootste (villa)wijk van Bussum. Lange lanen met veel grote bomen en vrijstaande (hoge)huizen zijn het gemiddelde straatbeeld. De grotere rechte en lange (niet drukke) straten worden verbonden met elkaar door korte en kronkelende straatjes. Een wijk met veel gezinnen en voorzien van sportvelden en aangrenzend het winkelgebied.

Het Spiegel in Bussum, ook wel ’t Spieghel, is een villawijk van Bussum en misschien wel de mooiste van Nederland. Al velen tientallen jaren wil menig mens in deze wijk wonen. Natuurlijk heb je als toekomstige bewoner wel de nodige centjes nodig want de huizenprijzen hier zijn fors hoger dan in een standaard wijk van Nederland.

Het Spiegel is het best te omschrijven als een villawijk met kronkelende straatjes en ruimte voor veel groen. De aanwezige oude en vooral enorm grote bomen sieren de omgeving. Een aantal straten van Het Spiegel kronkelen langs elkaar heen en kruisen elkaar. Je kan hier echt verdwalen, maar ach er zijn vervelendere wijken om te verdwalen.
Het Spiegel is sinds 2007 aangewezen als beschermd dorpsgezicht en heeft een actieve belangenvereniging, de Vrienden van het Spiegel.

In Het Spiegel wordt het belangrijk gevonden door de bewoners om het net te laten ogen. Bomen en tuinen worden goed onderhouden. In het voorjaar is het een drukte met de aanwezige hoveniersbedrijven. “Uiterlijk van de tuin en huis is belangrijk” weet een inwoner te vertellen.

De wijk Spiegel is vanaf de snelweg A1 goed bereibaar. Gemiddeld is het in 5-6 minuten aan te rijden. Echter dien je wel het treinspoor te overkruisen waardoor je er soms langer over kan doen. De twee treinstations van Bussum zijn, afhankelijk van waar je in de wijk woont, per fiets zeker en ook soms lopend te bereiken. Evenals het station geldt dit ook voor het winkelgebied.

Het Spiegel heeft als omgeving genoeg voorzieningen. Denk hierbij aan een zwembad, sportcomplex, aantal winkels, begraafplaats, kinderopvang, scholen en heel veel speelmogelijkheden.

Wijk Spiegel

Even buurten

In welk deel van de wijk wil jij wonen?

Dit zijn de buurten van Wijk Spiegel:

Inwoners: 5300

0-14 jaar
19%
15-24 jaar
12%
25-44 jaar
14%
45-64 jaar
30%
65+ jaar
24%

Huishoudens: 2230

eenpersoons
36%
met kinderen
37%
zonder kinderen
26%

Afkomst

autochtoon
80%
westerse migratie
14%
overige migratie
6%

Koop/huur

koop
74%
huur
26%

Naar de buren

Aangrenzende wijken

Kijk eens naar deze omliggende wijken. Misschien zit er een wijk bij die je aanspreekt: