Wonen Bussum

Brediuskwartier

inwoners
0
huishoudens
0
met kinderen
0 %
Koopwoningen
0 %

Wonen in Wijk Brediuskwartier

Het Brediuskwartier in Bussum is een opvallende wijk met een eigen stijl. De huizen zijn voornamelijk gebouwd in de periode 1920 tot 1940 waarvan een aantal in Amsterdamse School stijl. Bijzonder zijn de goed onderhouden parken die letterlijk tot in de puntjes van de rozen worden onderhouden in de zomer.

De wijk het Brediuskwartier bestaat uit slingerende en rechten lommerrijke lanen. De vooroorlogse woonwijk kenmerkt zicht door statige huizen en villa’s die worden afgewisseld door groene parken en plantsoenen en wat waterpartijen. Het is beschermd dorpsgezicht en dat is maar goed ook! Het Brediuskwartier ligt gunstig ten opzichte van het Bussumse centrum, de omliggende dorpen en de uitvalswegen. De wijk is hiermee vanuit alle richtingen zeer goed aan te rijden.

Het Brediuskwartier is een mooie en ruimtelijk ontwikkelde wijk. Het biedt voor kinderen veel veilige speelruimte. De wijk ligt tegen de grens van Naarden aan en wordt gescheiden door de Brediusweg, die het centrum van Bussum verbindt met de snelweg en de rondweg richting Naarden. Het Brediuskwartier ligt tussen het centrum en de snelweg de A1 in.

De wijk heeft een restaurant, filmhuis, basisscholen, een middelbare school en een BSO. Ook is treinstation Naarden-Bussum aan de wijk gelegen.

Wijk Brediuskwartier

Even buurten

In welk deel van de wijk wil jij wonen?

Dit zijn de buurten van Wijk Brediuskwartier:

Inwoners: 4015

0-14 jaar
23%
15-24 jaar
13%
25-44 jaar
16%
45-64 jaar
31%
65+ jaar
17%

Huishoudens: 1570

eenpersoons
34%
met kinderen
44%
zonder kinderen
21%

Afkomst

autochtoon
81%
westerse migratie
12%
overige migratie
6%

Koop/huur

koop
71%
huur
28%

Naar de buren

Aangrenzende wijken

Kijk eens naar deze omliggende wijken. Misschien zit er een wijk bij die je aanspreekt: